marți, 4 decembrie 2012

Design interactiv si parametric

Daca aveti curiozitatea sa cautati in internet ce inseamna "design interactiv" veti gasi numeroase trimiteri la agentii care proiecteaza pagini web. Dar nu despre acest inteles al sintagmei vom vorbi astazi.
Traducerea directa a sintagmei ar fi "ceva care este proiectat in asa fel incat sa interactioneze cu mediul inconjurator".
Imaginati-va ca locuiti intr-o casa cu ferestre mari, orientate spre sud. Este o binecuvantare sa simti cum razele soarelui traverseaza incaperea. Dar e posibil ca vara, acest lucru sa te deranjeze putin si in loc sa te ridici de pe scaun si sa tragi storurile, acestea se vor autosesiza, prin intermediul unor senzori si se vor inchide singure la o anumita intensitate a luminii, sau la un anumit grad de incidenta a razelor soarelui, sau, si mai si, sa le actionezi cu puterea mintii. Am imaginat un exemplu pragmatic.
Invitatii mei de astazi au o imaginatie mult mai bogata si deja au demonstrat-o, sunt trei tineri care au fondat primul laborator de Transmedia din Bucuresti - Modulab.

Invitati: Ioana Calen - curator, jurnalist, absolventa de Filosofie
Irina Bogdan - arhitect, specialista in design parametric
Paul Popescu - absolvent de design la Universitatea de Arta Bucuresti, dar cu abilitati ingineresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu