marți, 7 mai 2013

O familie de inventatori - Iulian si Alexandru Supeanu

Cea mai importanta inventie a tuturor timpurilor este roata. Cel putin asa reiese din voturile a 4000 de britanici intervievati pentru a desemna cele mai importante 100 de inventii ale omenirii.
Pe urmatoarele doua locuri se afla avionul si becul. Penicilina este abia pe locul 7 dupa Internet, PC si telefon.
Eu cred ca la studiu au participat cu preponderenta barbati, pentru ca altfel ar fi aparut pe locurile fruntase chilotii absorbanti pentru copii si masina de spalat, macar la baraj cu pilula contraceptiva care ocupa locul 11 in topul celor mai importante 100 de inventii ale tuturor timpurilor.
Oricum nu e greu sa fii inventator. Iti trebuie o idee care sa rezolve o problema, apoi sa proiectezi acea solutie inginereste si apoi sa construiesti un prototip. Partea cea mai dificila in toata treaba asta ar fi ca un inventator impinge limitele cat de departe posibil. La urma urmei marile inventii au avut o mare doza de risc si au reusit chiar sa isi ucida inventatorii. E suficient sa ne gandim la Marie Curie, care a descoperit radioactivitatea, la Henry Smolinsky care a inventat automobilul zburator, cu care s-a prabusit la unul din zborurile de proba, in anul 1973, sau Frantz Raichelt care era un pasnic croitor care se gandea in timpul liber, cum sa construiasca o parasuta pentru pilotii avioanelor de la acea vreme. Era in 1903 cand, dorind sa isi probeze inventia, s-a prabusit de la aproape 100 de metri.
Astazi vorbim despre inventii mai putin periculoase, cu inventatorii lor, Tat si fiu:

ing. Iulian Supeanu si fiul sau medic veterinar Alexandru Supeanu

Un comentariu:

  1. Ma nu mai scrie cva prostii.Handiacapatu ala care nu a stiut de cat sa exploateze pe cineva care cica e tasu ia luat toti bani jecmanit pe toata lumea si acum e smeker ca ia luat si casa.Fratica vine si vremea adevarului si sa vedem geniu ala din tine chiar crezi ca smekeria merge la nesfarsit.

    RăspundețiȘtergere