marți, 2 octombrie 2012

Modulab si pavilionul romanesc la Bienala de Arhitectura de la Venetia

Pe la mijlocul lunii septembrie, am citit, cu o curiozitate absolut dezinteresata profesional, despre prezenta romaneasca la Bienala de Arhitectura de la Venetia. Nimic nu anunta o eventuala tema pentru emisiunea Stiinta la ea acasa. Dar, articolul despre Pavilionul romanesc, intitulat Play Mincu, spunea ca este vorba de o "instalatie semiotica interactiva".
Deodata am privit lucrurile intr-o alta lumina: este vorba de o instalatie, nu oricare ci interactiva si peste toate si semiotica. Acestea fiind spuse, am aflat ca pavilionul romanesc vernisat la 27 august 2012, a fost vizitat in primele zile de 1500 de oameni pe zi, epuizand intreg stocul de 10000 de timbre, cu reprezentari ale unor edificii arhitectonice, recent construite si premiate de Ordinul Arhitectilor din Romania.
Echipa de romani este formata din: Emil Ivanescu - curatorul proiectului, vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania pe Bucuresti, Irina Bogdan - arhitect, Paul Popescu - artist newmedia si fondatorul primului laborator de arta trans-media si tehnologie, Modulab, din Bucuresti, Ioana Calen - jurnalist si curator la Modulab, Ana Constantinescu si Laura Iosub.
Aceasta stire va crea contextul a doua emisiuni, in care ii veti cunoaste pe acesti tineri minunati si instalatiile lor.
Astazi sunt in studio pe 2 dintre ei:

Invitati: Ioana Calen - jurnalist si curator la Modulab
              Paul Popescu - artist newmedia si fondatorul primului laborator de arta trans-media si tehnologie, Modulab, din Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu