marți, 30 octombrie 2012

Avioanele vor zbura cu kerosen produs din alge - combustibili neconventionali

Vor zbura avioanele cu grasime de pui? Sau vom face plinul la masina de la compresorul de aer.?
In orice caz, sa stiti ca nu este exclus si nici imposibil. Da, desi pare neverosimi, viitorul ne-a ajuns din urma, daca imi ingaduiti paradoxul.
O companie britanica a produs o prima cantitate de "benzina din aer" si spera ca in 2 ani sa construiasca o instalatie de dimensiuni comerciale, care sa produca 1 tona de benzina pe zi.
Mai mult decat atat, in primavara acestui an, NASA a efectuat teste cu un avion care functioneaza cu biocimbustibil derivat din grasimi de pui si de vita. Specialistii au analizat chimic gazele de esapament pentru a descoperi eventuali contaminanti si au confirmat teoria conform careia, avioanele emit o cantitate mult mai mica de poluanti, in atmosfera, a declarat Ruben Del Rosario, directorul proiectului de la NASA.
Si asta nu e totul, o fabrica din Statele Unite ala Americii, produce deja , 2500 de barili de biodiesel derivat din grasime de pui.
Si inca nu e totul, Un grup de cercetatori romani, au pus la punct o tehnologie de producere a kerosenului pentru aviatie din alge. Ca urmare putem titra si noi: Avioanele vor zbura cu combustibil pe baza de alge.
Si nu este o extravaganta, stimati ascultatori, demna de premiile Ignobel sau Cartea Recordurilor.

Invitati: Dr. biochimist Florin Oancea - director stiintific ICECHIM
              Dr. ing. Emil Stepan - cercetator stiintific grad I ICECHIM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu