marți, 11 septembrie 2012

Cultivarea vocatiei de cercetator

Acum mai bine de 10 ani, il cunosteam pe domnul Florin Munteanu, care imi povestea cu mult entuziasmdespre Centrul pentru Studii Complexe. Era in perioada in care institutele de cercetare erau sufocate din pricina lipsei de fonduri si domnul Munteanu isi propunea sa cultive vocatia de cercetator, in randul tinerilor.
Frumoasa nebunie.
De cate ori il intalnesc si incepe sa vorbeasca, imi transfera din bucuria lui si din mirarea asupra lucrurilor, a fenomenelor care ne inconjoara si pe langa care, deseori trecem, luandu-le de-a gata, fara sa ne punem prea multe intrebari.
Bunaoara, v-ati gandit vreodata care este mecanismul prin care dumneavoastra luati decizii? Dar daca ati lua aceste decizii tinand cont de concepte precum: jurisdinamica, sociofizica sau psihofizica?
Cu alte cuvinte exista tehnici de decizie care fac trimitere la teoria haosului. Superb paradox. Sa faci ordine printr-o decizie, folosind ceva ce presupune ca nu are nicio ordine.
Astazi, acum, cateva zile inainte de inceperea scolilor, vom vorbi despre educatia nonformala, informala, despre cultivarea vocatiei de cercetator, cu cel care a fondat Centrul Pentru Studii Complexe in Romania: domnul Florin Munteanu.

Invitati: dr. ing. Florin Munteanu - Centrul pentru Studii Complexe.

              George Kudor - student ultimul an Fac. Electronica, Universitatea Politehnica , Bucuresti

dr.ing. Florin Munteanu (dreapta), George Kudor (stanga)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu