marți, 31 ianuarie 2012

Intre traditie si modernitate in arta textila - drumul matasii

Putini sunt cei care nu au auzit de teflon, gospodinele stiu deja ca intr-o tigaie de teflon nu se lipeste mancarea si este, de aceea, ideala pentru copt clatite.
Dar si mai putini stiu ca politetrafluoretilena, materialul cunoscut sub numele de teflon, utilizat pentru ustensile de bucatarie, in afara faptului ca este antiadeziv, mai este si impermeabil.
Imaginati-va doamnelor gospodine, ca puteti bucatari, imbracate intr-o superba rochie si chiar daca stropi din oala de ciorba sau din chiuveta, ajung pe minunata rochie, picaturile vor aluneca, pur si simplu, fara sa pateze materialul. Si toate acestea pentru ca, niste microparticule de teflon impiedica impregnarea in tesatura, formand niste asperitati care blocheaza murdaria.
Dar cine isi doreste sa poarte o asemenea rochie cand traditionala matase este atat de vaporoasa, moale .. pur si simplu matasoasa.

Invitati: Conf. univ.dr. Viorica Sladescu - Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul Arte si Design Textil, UNARTE, Bucuresti
              Lector univ. dr. Claudia Musat - Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul Arte si Design Textil, UNARTE, Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu